MC (A körkort)

Med ett genuint intresse av att köra mc ger vi dig de bästa förutsättningarna att klara utbildningen. Vi har kunder från hela Sverige till vår trafikskola för just motorcykel och ser fram emot att träffa dig med.

A körkort för MC

Utbildning för motorcykel

Som Mc-förare får du njuta av både din egen frihet och den gemenskap som MC-åkningen ofta erbjuder. Av oss får du verktygen du behöver för att bli en trygg och säker motorcyklist.

Utrustningen

Hjälm, handskar, stövlar, ryggskydd och övriga skyddskläder får du låna utav oss. Det bästa är om du tar med dig egen utrustning för passform och funktion.

Teori/praktik

Gör din teori effektivt och enkelt genom e-bok, övningar, tävling och tester. Du får också med dig en fysisk bok. Teorin behandlar även det du ska göra i körningen t ex finns bra filmer om växling.

Riskutbildning 1 & 2

För att få körkort för motorcykel ska du vara godkänd på de två obligatoriska riskutbildningarna. Risk 1 är teoretisk och handlar om riskbeteende. Risk 2 är praktisk och handlar om särskilda riskmoment för motorcykelföraren.

Risk 1 bokar du via vår webbutik. Risk 2 bokas in med samråd med läraren.

Kunskapsprov/körprov

Kunskapsprovet genomför du i Trafikverkets lokaler. Dagen för körprovet möts vi upp vid trafikskolans lokaler och så kör vi gemensamt ut till trafikövningsplatsen Kristinehed.

Vilket körkort behöver du?

A – Tung MC
Tyngsta behörigheten. Du måste vara 24 år, om du inte tidigare tagit A2, då kan du ta A vid 20 år.

A2 – Medeltung MC
Mc har max effekt 35 kW och 0,2 kW/kg. Du måste vara 18 år. Om du tar ett A2 kan du häva begränsningen. Du behöver bara göra ett körprov för A. Detta kan du du göra om du haft A2 i två år eller fyllt 24år. Vi hjälper dig med detta.

A1 – Lätt MC
MC har max effekt på 125 kubik och max 11 kW. Du har fyllt 16 år.