Moped (AM körkort)

Denna utbildning är till för de som vill köra EU-moped (AM-körkort) i en hastighet av max 45 km/h. Vi har regelbundna kursstarter till vår populära mopedutbildning och ett upplägg som passar alla!
Pris: 4700 kr
Bokning: Kontakta oss för bokning
Kommande tillfällen: Se onlinebokningen

Körkort för moped klass 1 - AM

Det efterlängtade Mopedkortet!

Det finns något speciellt att ta sin första förarbehörighet – Frihet, Glädje, Gemenskap. Oavsett vilka anledningar just du har att ta mopedkort, så hjälper våra erfarna mopedlärare dig att lyckas på bästa tänkbara sätt i trafiken.

Inför utbildningen

Du måste ha körkortstillstånd och godkänd legitimation för att starta utbildningen. Du ansöker om körkortstillståndet på transportstyrelsen.se. Vi kan hjälpa dej med synundersökningen som ska skickas med.

Utbildningen kan du påbörja när du är 14 år och 9 månader.

Teorilektioner

Den teoretiska utbildningen består av 9 timmars teori uppdelat på 3 tillfällen. Du går igenom det digitala systemet där du får e-bok, tester, tävlingar. Är du behov av en fysisk bok så löser vi det.

Körning

Den praktiska utbildningen består av olika moment. Hela vår utbildning går ut på att öka riskmedvetenheten och att skapa en trygg förare som har ett defensivt körsätt. Under kursen ingår 4 timmar körning.

Din trafiklärare kommer löpande att kontrollera dina färdigheter under körlektionerna. Du blir godkänd när du och din trafiklärare är överens om att du är färdigutbildad. Hur många körlektioner som behövs är olika från person till person, men de flesta klarar sig på de lektioner som ingår i kursavgiften.

Kunskapsprovet

När du genomgått din utbildning på trafikskolan, är det dags för Trafikverket att kontrollera dina kunskaper. Trafikskolan bokar prov åt dig när du är klar.

Krav på betald provavgift i förväg

Trafikverket kräver att du som är under 18 år och har bokat prov hos dom ska ha betalt din provavgift i förväg. Senast 25 h innan måste den vara betald med elevens egna Mobila Bank-ID annars avbokas tiden automatiskt. Vänligen betala så snart ni kan så inga hinder skulle uppstå.

Ni betalar på den här länken hos trafikverket.